Hírek a Web 2.0 világából

Mostanában elmaradt, nagyon is háttérbe szorult a Web 2.0 témája ezen a blogon, holott határozottan szeretek a témával foglalkozni. Nem meglepő, hogy amikor egy két héttel ezelőtti konferencián nézőként részt vettem, és kezembe kerültek a Média-Kábel-Műhold számai, egyenként csaptam le rájuk. Ezek közül a 6. és a 9. számok (melyek tartalma itt érhető el), legnagyobb örömömre (úgy fest, "rovat" lett a témakörből), tartalmaztak kapcsolódó írásokat. Ezeket tényleg csak zanzásítva osztom itt meg.

Az MKM idei 6. számában a Skype-ról olvashattam egy rendkívül érdekes anyagot. Ebben Békés Sándor a Skype fejlődéstörténetét ismerteti, ide értve mind a gazdasági, mind a technológiai kérdéseket. Bár ezekről már hallottam, az határozottan újdonságot jelentett nekem, hogy a Skype "tévére megy", lévén az LG és Panasonic gyártókkal sikerült arról megállapodnia, hogy a legfrissebb televíziókra telepített Skype szoftver, illetve a készülék tetejébe szerelt webkamera segítségével hamarosan (hivatalosan 2010 második felétől, de gondolom még nem a magyar piacon) bárki otthon, karosszékből "telefonálhat" majd.

A 9. számban, ugyancsak Békés Sándor tollából (úgy fest, ő a "rovatvezető") született egy írás, ami a Facebook, LinkedIn és egyéb webkettes, közösségi oldalak üzleti célokra való felhasználásáról szól.

Igazából mindkét hír egy lényeges "hipotézisen" alapszik: a Web 2.0 bővül és bővül, és csak bővül. A határ pedig a csillagos ég! Azért arra még várjunk, hogy én is a YouTube-on jelentkezzek előadás-sorozattal, mint például...

Címkék: , , , , ,