Breaking News: Mostantól a magyarok is az iTunes-ra járnak?

Amiről mindig is beszéltem: kellenek a legális online zenevásárlási szolgáltatások. Ezek közül több is elérhető volt, illetve jelenleg is elérhető Magyarországon, azonban ezek működése jelenleg nem ideális. Ehhez képest a mai reggel egyik szenzációja számomra: mától lehet vásárolni az iTunes-nál!

A hírek hallatán elindítottam az iTunes alkalmazásomat, beléptem az iTunes Store menüpontba, és az első albumra rábökve próbáltam értelmezni a helyzetet. Az egyelőre világos, hogy a vásárlás euró alapon történik, vagyis közvetlenül nem forinttal fizethetünk. Ez ugye azt eredményezi, hogy vásárlásaink a mindenkori árfolyamoktól fognak függeni. Mivel az Apple sajátos logikától vezéreltetve egy dalt 69 euró cent és 1,39 euró közötti áron értékesít, így jelenleg egy dal ára 200-400 forint körül mozog.

A hírről már beszámolt az Index, az ITCafé és az E.SZER.INT blog is, de a leghosszabban a Quart cikkezett róla. Sőt, szeptember 30-ai hírek szerint már videoklipek is vásárolhatók, akárcsak könyvek!

A mai nap nem alkalmas arra, hogy próba szerencse alapon lefuttassak egy letöltést, talán majd a hétvégén. Akkor egy kicsit még tovább fogom fejleszteni ezt a bejegyzést!

Címkék: , , ,