Blogbejegyzésíró verseny 2013: eredményhirdetés

A Szelemi Tulajdon Világnapja alkalmából idén is meghirdettünk a Szerzői jog a XXI. században blog olvasói számára egy blogbejegyzésíró-versenyt, melyre szerzői joggal kapcsolatos dolgozatokkal lehetett jelentkezni. A beérkezett pályamunkákat a blog szerzői az elmúlt napokban elbírálták, s közülük kettőt díjazásra és - megfelelő módosítások mellett - publikálásra alkalmasnak találtak. Nézzük, kik a nyertesek.

Míg tavaly a Pázmány Péter Katolikus Tudományegyetem joghallgatói taroltak, idén mindkét díjazott a Szegedi Tudományegyetem falai körül került ki: az első helyezést Nagy Renáta, a második pozíciót pedig Pénzes Ernő szerezte meg.

Renáta jegyzetében a felsőoktatási hallgatók szakdolgozataival kapcsolatos szerzői jogi problémákat villantotta fel, külön kitérve az SZTE Klebelsberg Könyvtára által életre hívott repozitóriumok példáján keresztül a digitális hozzáférésből fakadó kihívásokra. A munka jól megszerkesztett, ám a felvetések egy része még pontosabb kifejtést igényel.

Ernő egy igazán "színes" témakört, a street art jogi vonatkozásait járta körbe, ráadásul nem csak a szerzői jogi, hanem emberi jogi, büntetőjogi és magánjogi dimenziókat is vizsgálva. Talán épp ez az, ami a dolgozatot egy kicsit szétfeszíti. A publikáláshoz egy kis feszességet kell majd belevinni a kéziratba, ami könnyen megy majd.

Egyszóval gratulálunk mindkét sikeres pályázónak a pályamunkájához! Mindkét szerzőt személyesen is megkeressük a jövő hét során a publikálás feltételeiről, illetve a nekik járó jutalmak átadása érdekében.

Címkék: , , , , ,