Introducing: két újabb blogszerőnk van

Az elmúlt két évben folyamatosan bővült a bloggertársaim köre. Leginkább azért, hogy új impulzusokat, új témákat, új stílust és színt vigyenek ennek a szakmai oldalnak az életébe. Az ezúton bemutatni tervezett szerzőinkre egyaránt igaz: fiatalok, lelkesek és már eddig is szép eredményeket értek el a szerzői jog világában.

Bándy Krisztina
Elsőként a hölggyel illik kezdeni. Bándy Krisztina - saját bevallása szerint - született budai polgár, egy műszaki család humán beállítottságú szülötte. Életének meghatározó élménye az éneklés. A színpad és a szereplések világát is ezáltal ismeri meg. Később jogi tanulmányai során a történelmi, jogtörténeti érdeklődés mellett éppen ezért a szerzői jog megismerésére, ezen belül is az előadóművészek jogi szabályozásának úgy hazai, mind franciaországi összehasonlítására helyez nagy hangsúlyt. A művészetek elkötelezett híve, a kórusmuzsika, különösen a gazdag magyar kóruspedagógia örökségét és szépségét igyekszik többi kórustársával együtt népszerűsíteni. Éppen ezért tartotta fontosnak az előadóművészek világának elhivatott bemutatását, hiszen munkája során a joggal, szabadidejében pedig újabb és újabb előadásokra, versenyekre, koncertekre készül. Ezt a fajta lelkesedést és vonzalmat írja ki magából újra és újra. Lelkes barlangász és műkedvelő búvár. És hogy Kriszti vidám önjellemzését száraz, de mutatós tényekkel is alátámasszam: Kriszti a tavaly kiírt Apáthy-versenyt az előadóművészekről szóló dolgozatával megnyerte. Krisztától az általa oly jól ismert vonulat megjelenítését várhatjuk a blog hasábjain. Első - egyből három részre bontott - bejegyzés(sorozatával) színes bepillantást tervez ebbe az igencsak hangulatos területébe a szerzői jognak.

Ujhelyi Dávid
Másik újdonsült csatlakozónk Ujhelyi Dávid. Az ő neve talán már ismerősen cseng az olvasók előtt, hiszen egyrészt ő nyerte a 2012-es blogbejegyzés-író versenyünket, másrészt az idei, szegedi OTDK alkalmával is említést tettem róla. Dávid idén tavasszal diplomázott a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán, jeles eredménnyel. Az egyetemi évek alatt tudományos tevékenységével több elismerést szerezett, amelyek közül a XXXI. OTDK-n szerzői jogi tagozatban elért első helyezésre a legbüszkébb. Jelenleg egy márkavédelemmel foglalkozó ügyvédi irodánál ügyvédjelölt, szeptembertől pedig a Pázmány Magánjogi- és Kereskedelmi Jogi Tanszékének doktorandusz hallgatója. Sőt, a digitális világ, valamint a szerzői jog társadalmi beágyazottságának kiváló ismerője. Bemutatkozó írásában Dávid a szerzői jog és a büntetőjog viszonyára fókuszál majd.

Egy szó mint száz: két, eleddig igencsak sikeres ifjonc lép a blog szerzői körébe, s lelkendeztet meg majd minket színes írásaikkal - elsőként már a jövő héten.

Címkék: ,