Ingyenesen letölthető a kultikus Need for Speed: Most Wanted játék

Az EA Games által kifejlesztett Origin még mindig a Steam mögött kullog a felhőből letölthető virtuális játékboltok piacán. Sokan máig idegenkedve kerülik a felhőben tárolt játékok világát és ragaszkodnak a játékok materiális adathordozóihoz, és persze általuk a birtoklás érzetéhez.

Noha a koncepció megvalósítása nem volt problémamentes, azonban mára sikerült a gyermekbetegségeitől megszabadulnia a "steam technológiának", más kérdés, hogy igazán hosszú távú tapasztalatok még nincsenek a megbízhatóság tekintetében. Ráadásul, sajnos egyre gyakrabban fordul elő, hogy a virtuálisan birtokolt játékok terméktámogatása is virtuális az újabb operációs rendszerek tekintetében, miközben nyomott áron,  nem ritkán 10-15 évvel ezelőtti játékok értékesítése is zajlik ezeken a felületeken.


Szerencsére az árak azért valóban alacsonyak és gyakoriak a jelentős, 70-80%-os akciók, így a legdrágább játékok is elérhetőek a szélesebb játékos közösség számára, olcsó alternatívát jelentve a kalózmásolatokkal szemben. Az EA Games/Origin ezen az úton továbblépve időről-időre ingyenesen elérhetővé teszi a játékai egy részét, amik azonban nem csak a promóció ideje alatt, hanem végleg az Origin-fiók tulajdonosának a birtokába kerülnek.

Ezen játékok között természetesen gyakran vannak egyszerűbb, logikai játékok, vagy épp igazán régi, 10-15 éves klasszikusok, most azonban a Dragon Age: Origins után ismét egy "nagy név" szerezhető meg ingyen: a Need for Speed: Most Wanted autós játék. Ha valaki eddig idegenkedett volna a legális tartalomfogyasztástól, annak itt a remek alkalom (ha valaki a promóciót követően kattint a linkre, akkor lehet, hogy már másik játékot talál az ingyenesen letölthető tartalmak között) az óvatos barátkozásra.

Tessék tehát kipróbálni: legális, ingyenes.

Címkék: , , , ,