Mi a helyzet? - Új sorozat

Elérkeztünk a nyári időszakhoz, amely a munkahelyi elfoglaltságok csekély súlyú csökkenését eredményezi. Épp ezért új ötletem támadt. Az elmúlt fél év legérdekesebb és legnagyobb érdeklődésre számot tartó szerzői jogi eseményeinek fejleményeiről naprakész elemzéseket fogok heti egy-két alkalommal posztolni. A sorozatnak a "Mi a helyzet?" címet adom.


2011-ben e mini blog szép látogatottsági mutatókat tudott felmutatni. A statisztikákból ráadásul az is világosan kivehető, hogy a blogra kik és hogyan jutnak el. Az olvasók többsége ráadásul nem a Facebookról érkezik ide, hanem a keresőmotorokba beütött kulcsszavak találati eredményei közt talál rá egy-egy bejegyzésre. A "Mi a helyzet?" sorozat célja ezért az, hogy a nagyobb érdeklődésre számot tartó, ám relatíve régi események aktuális fejleményeit juttassa el az érdeklődőknek. Ez egyben azt is lehetővé teszi, hogy e blog ne csak statikus, hanem dinamikus forrásként naprakészen tartsa lelkes olvasóit.

Miről igyekszek majd összefoglalót készíteni? A sor hosszú lehetne, ezért első nekifutásra csak az alábbiakra gondoltam:

- Gyöngyszemek: internet és szerzői jog (07.07.).
- Új online üzleti modellek a zeneiparban. (07.09.)
- Technológiai vívmányok fájlcsere fronton. (07.19.)
- Hol tart az ACTA elfogadása? (07.27.)
- Az Európai Unió Tanácsa a netes semlegesség pártján áll. (07.28.)
- Sehogy sem áll a Google Books ügy. (08.04.)
- A The Pirate Bay is a felhőkben jár. (08.31.) - És ha már cloud computing: szerintem az MP3Tunes ügyben hozott döntésről közzétett elemzésem is megér egy olvasást!
- Aktuális hírek a sampling világából: az első dán ítélet sampling ügyben (10.25.)
- Mi a helyzet a direct download link szolgáltatókkal?
- Fájlcseréléssel kapcsolatos jogérvényesítési dilemmák.
- Számadatok a fájlcsere hatásairól.
- Új online üzleti modellek a filmiparban.
- A három csapás törvények aktualitásai.

Kezdés jövő héten! (A változtatás jogát fenntartom!)

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,